Decizie istorică: Statele Unite ale Americii își fac ARMATĂ SPAȚIALĂ, până în 2019


Momente istorice au avut loc în spatele ușilor închise din timpul întrunirii Camerei Reprezentanților din Statelor Unite, responsabilă cu finanțarea și supravegherea Departamentului Apărării (DOD) și a forțelor armate ale SUA. Comisia a decis înființarea până în ianuarie 2019 sub comanda U.S Air Force, a unei noi structuri militare sub numele de Corp Space, adică o armată spațială.

Decizia istorică face ca Statele Unite ale Americii să fie singura națiune de pe planeta Pământ care își face o armată dedicată exclusiv spațiului cosmic. De ce? Nu știm exact. Potrivit celor de la Fox News, propunerea a venit de la congresmanii Mike Rogers, R-Ala și Jim Cooper. D-Tenn, reprezentanții de vârf ai subcomisiei Forțelor Strategice, care supraveghează operațiunile militare ale spațiului.

Martha McSally (R-Ariz.), colonel în rezervă din cadrul U.S Air Force, a declarat pentru Federal Radio News: „Este sincer pentru prima oară când auzim despre o reorganizare majoră a forțelor noastre aeriene. Este un mod șocant de a auzi despre o reorganizare foarte importantă a armatei noastre și cred că această decizie merită cel puțin câteva audieri și discuții la un nivel superior. Forțele Aeriene au deja un compartiment dedicat activitățilorspațialeînsă dacă această nouă legislație va trece de Senat și va fi semnată de președinte, vom avea un serviciu militar separat responsabil pentru programele spațiale”.

Sursa:http://www.foxnews.com/us/2017/06/23/space-warfare-america-could-soon-have-new-branch-military-protecting-outer-space.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s